Täielik ime: ravimatu vähiga naise kasvaja kahanes rohkem kui poole võrra (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopsuvähk andis endast alguses märku väsimusega, samuti selja-, õla - ja puusavaluna, mille naine pani esiti treeningkoormuse tõstmise arvele.
Kopsuvähk andis endast alguses märku väsimusega, samuti selja-, õla - ja puusavaluna, mille naine pani esiti treeningkoormuse tõstmise arvele. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Ravimatu vähiga naine šokeeris arste, kui tema kasvaja vähenes 75 protsendi võrra pärast ravi Mehhikos.

Eelmise aasta oktoobris kukkus Kate Malvenani maailm kokku, kui arstid diagnoosisid tal kopsuvähi ja andsid teada, et tal on elada kuus kuni 24 kuud.

40-aastane Austraalias elav mittesuitsetajast naine on alati olnud uhke oma tervislike eluviiside üle. Kui ta hakkas end tundma väsinult, pani ta selle suurendatud treeningkoormuse arvele, vahendab Health24.

«Mu puusad, selg ja õlad olid kõik valusad. Nüüd tean, et selle taga oli levima hakanud vähk.» Eelmise aasta aprillis hakkas ta köhima verd. Kui septembris andsid tunda valud rinnus, tehti uuringud, mis näitasid suurt kasvajat kopsudel. Paari päeva pärast selgus, et vähk oli levinud ja surma oodata kuue kuni 24 kuu jooksul. Kolme-aastase tüdrukutirtsu üksikemana tundis ta aga vajadust teha kõik võimalik elus püsimiseks.

«Ma ei saanud aru, kuidas mul saab olla surmav haigus, kui ma tundsin end tervena,» ütleb Kate. «Mu vähk oli levinud aga maksa, lümfisüsteemi, puusadesse, selgroogu, roietesse ja õlgadesse. Kui kõik spetsialistid on öelnud, et sured, usud seda.»

Naisele määrati ravim Alectinib, ent lisati, et see annaks talle ainult kaks aastat oodatavat eluiga ning sellest jäi Kate`le väheks.

Kui ta kuulis Mehhikos Cancunis tegutsevast vähiravikeskusest «Hope4Cancer», pani Kate mängu kõik oma säästud, et sealses programmis osaleda. «Mul polnud muud valikut,» selgitab ta.

Pärast esimest ravi oktoobri lõpus oli Kate üllatunud – skaneerimise järel ilmnes, et tema õunasuurune kasvaja oli kahanenud viinamarja suuruseks. Samuti polnud enam vähki lümfisõlmedes ja see oli samuti vähenenud maksas.

Hooldused keskendusid valgus- ja laserteraapiatele, ka hüperbaarilisele hapnikuravile, keha hüpotermiale, elektromagneetilise välja ravile ja C-vitamiini IV ravile.

Austraalia arstid testisid Kate`i samuti ja olid tulemustest hämmingus. Naine siirdus nüüd tagasi teisele raviseansile, lootuses vähist täielikult vabaneda. Ta ütleb, et armastus tütre vastu annab talle jõudu vähiga edasi võidelda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles