Alopeetsiat põdev naine asendas paruka tätoveeringuga

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rebecca Dawe (41) hoidis oma haigusest tingitud kiilaspäisust 20 aastat saladuskatte all, kuid nüüd lasi oma pea ära tätoveerida ning tunneb ennast ka ilma parukata enesekindlalt.

Rebecca Dawe oli kõigest 16-aastane, kui ta esimest korda oma peas kiilakat laiku silmas. Tervelt kümnendiku ulatuses õnnestus naisel kiilakaid laike ülejäänud juuste abil varjata, kuid pärast teise lapse sündi kaotas ta suurema osa oma juustest ja ka ülejäänud kehakarvadest.

Pikki aastaid varjas Rebecca oma haigust parukaga ega arutanud kellegagi oma seisundi üle. Lõpuks mõni aasta tagasi tuli ta Facebookis «kapist välja» ning pälvis sellega paljude inimeste toetuse. Pärast haiguse jagamist teistega mõistis ta, et enda avamine tekitab uskumatult vabastava tunde.

Rebecca hakkas suhtlema teiste juuksed kaotanud naistega ja alustas isegi oma äriga, mis tegeleb alopeetsiat põdevate naiste nõustamisega ning müüb neile mõeldud aksessuaare. Sellest hoolimata tundis Rebecca, et tema enese aktsepteerimise teekond on ka veel pooleli, sest ta ei söandanud ilma parukata kodust väljuda.

Eelmisel aastal võttis naine vastu otsuse, et teeb tervet pead katva tätoveeringu. «Ma andsin teistele naistele nõu, kuidas tulla toime juuste kaotamisega, kuid samal ajal tundsin, et ma ei ole ka oma tunnetes veel täielikult selgusele jõudnud, sest vihkasin seda, kui inimesed mind ilma parukata nägid. Seetõttu otsustasin teha tätoveeringu, sest kui ma juba kõigile oma juusteta pead näitan, siis olgu selleks vähemalt hea põhjus,» selgitas naine.

«Juuste puudumisel eeldavad inimesed tavaliselt, et oled haige või sul on vähk. Kui esimest korda kõik minu juuksed välja langesid ja ma ilma parukata olin, siis inimesed tahtsid mind näiteks järjekorras ette lasta, sest arvasid, et olen haige. Ma tundsin ennast tõelise petisena. Tätoveeringu otsustasin teha selleks, et tõsta inimeste teadlikust – see paneb teised inimesed minu kõrval ennast mugavamalt tundma ja võimaldab mul paremini neile sellest haigusest rääkida,» selgitas Rebecca.

Viska pilk peale, milline tätoveering Rebecca pead kaunistab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles