Väikelapse kopsuvähile kaotanud ema pidi võitlema temaga arstile pääsemise eest

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kelly Carkson / SWNS.COM

2-aastase tütre haruldasele kopsuvähile kaotanud ema sõnul pidi ta meditsiiniõdedega palju vaidlema, et üldse arstide vastuvõttudele pääseda.

Kui Šotimaalt, Kirkcaldyst pärit Kelly Clarkson märkas, et tema väikelaps Megan on külge saanud ebaharilikult pikalt kestva tugeva köha, siis käis ta teda kokku näitamas kuuele arstile ja viiele meditsiiniõele. Talle öeldi, et seda põhjustab astma, kuigi hingamissagedus oli normaalsest tasemest kaks korda kõrgem ja tal olid hingamisraskused.

Lõpuks saatis üks arst Megani siiski röntgenisse, mis lõppes sellega, et tal diagnoositi kolmanda tüübi pleuropulmaalne blastoom – haruldane ja agressiivne kopsuvähi vorm, mis esineb lastel.

Mõned nädalad pärast diagnoosi saamist saadeti Megan operatsioonile, mille käigus eemaldati tema parem kops täielikult. Paraku ei elanud tüdruk kaasnenud tüsistusi üle ja suri operatsioonile järgnenud päeval.

Megani ema Kelly Clarksonit vaevab tütre surma puhul enim see, et nii keeruline oli saada arsti vastuvõtule. Kokku käis ta tütrega arstide vahet 28 kuud, enne kui talle õige diagnoos määrati. Clarksoni sõnul ei võeta noori inimesi selliste probleemidega piisavalt tõsiselt ja seetõttu võib ravi jääda lootusetult hiljaks. Nüüd on Kelly oma südameasjaks võtnud, et meditsiinitöötajatele tehtavad laste tervisekoolitused oleksid paremini rahastatud ja neid toimuks rohkem.

Foto: Kelly Carkson /SWNS.COM
Foto: Kelly Clarkson /SWNS.COM
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles