Keskkooli robootika tiim ehitas liikumispuudega poisile sõiduki

PM Tervis
Copy

Cillian Jackson on 2-aastane poiss, kes oma geneetilise häire tõttu ei saa kõndida. Sellest hoolimata saab poiss nüüd ise ringi vurada, sest Minnesota keskkooli õpilased ehitasid talle mootorsõiduki.

Kõik algas sellest, et Cilliani füsioterapeut rääkis tema vanematele programmist «Go Baby Go», mis varustab liikumispuuetega lapsi kohandatud elektriautodega. Cilliani vanemad uurisid seda võimalust, kuid paraku selgus, et Jacksonite kodu lähedal sellist asja ei pakuta. Sealt tekkis vanematel idee pöörduda Farmingtoni keskkooli robootika tiimi poole ja uurida, et ehk on nemad antud projekti teostamisest huvitatud. Õpilased võtsid väljakutse meeleldi vastu.

«Cilliani vanemad varustasid meie robootikatiimi elektriautoga, kes siis omakorda kohandas selle elektrisüsteemi, juhtkangi, istme ja kõik muu vajaliku ümber, et see sobituks just Cilliani vajadustega,» ütles juhendaja Spencer Elvebak. «Kõike, mida õpilased on omandanud robootika võistluste tarvis, said nad nüüd kasutada ka selle projekti ellu viimisel,» lisas Elvebak.

Varem sai Cillian ringi liikuda vaid vanemate abiga, kuid nüüd on tal võimalus ka iseseisvalt maailma avastada. «Tänu sellele autole on tal nüüd võimalus ka ise otsuseid langetada,» sõnas Cilliani ema Krissy Jackson.

Vaata õpilaste ja Cilliani taaskohtumise videost, milline auto lõpuks valmis tehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles