Diabeetikule: neli hilisõhtust suupistet, mis ei tõsta veresuhkrut

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öösel söömine ei ole patt, kui valitakse õiged toidud.
Öösel söömine ei ole patt, kui valitakse õiged toidud. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Parim suupiste suhkruhaiguse põdejale on selline, mis hoiab veresuhkru piisavalt stabiilsena. Selline snäkk peaks sisaldama vähe süsivesikuid ja palju valku. 

Portaal Medical News Today toob välja tervislikud snäkid, mis aitavad veresuhkru taset normis hoida ja kustutavad öist nälga.

Ideaalne hilisõhtune suupiste peaks sisaldama palju valku, tervislikke rasvu ja vähe süsivesikuid. Sellise koostisega toidud võivad aidata vähendada öiseid veresuhkru kõikumisi ja viia hommikuse veresuhkru taseme madalamale.

1. Peotäis pähkleid

Mandlid, Kreeka pähklid ja maapähklid sisaldavad hulgaliselt vitamiine, mineraale ja tervislikke rasvu. Mandlid sisaldavad samuti E-vitamiini ja Kreeka pähklid on rikkad oomega-3 rasvhapete poolest.

2. Keedetud muna

Muna on hea valguallikas, pakkudes keskmiselt kuus grammi valku. Samuti on munas vähe süsivesikuid. Muna sobib eriti hästi koos täistera näkileivaga, sest kiudained aeglustavad seedeprotsessi ja nii vabaneb energia toidust pikema aja jooksul. Ühtlasi püsiv veresuhkru tase stabiilsena.

3. Madala rasvasisaldusega juust ja täistera näkileivad

Juust annab valku, täisteraleib aga kiudaineid. Täistera näkileivadel on madal glükeemiline indeks, mistõttu on sel veresuhkrule väiksem mõju.

4. Porgandid, kirsstomatid ja kurgiviilud

Köögiviljad, mis sisaldavad vähe tärklist on suupisteks ideaalsed. Neis on vähe kilokaloreid, rasva ja süsivesikuid, kuid palju vitamiine ja mineraale. Need köögiviljad sisaldavad antioksüdante ja kiudaineid, mis on kasulikud nii südamele kui soolestikule. Valkude lisamiseks lõika juurde ka juustuviil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles