«Troonide mängu» näitlejanna: osa mu ajust suri pärast aneurüsmi

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hittsarjas draakonite ema mängiv Emilia Clarke elas 20-ndates üle kaks eluohtlikku ajuaneurüsmi.
Hittsarjas draakonite ema mängiv Emilia Clarke elas 20-ndates üle kaks eluohtlikku ajuaneurüsmi. Foto: / AP

Kui filmilindile oli püütud «Troonide mängu» esimene hooaeg, niitis selle keskset karakterit Daenerys`t mängiva Emilia Clarke`i 24-aastasena jalust eluohtlik aneurüsm. Noor naine tunnistas nüüd, et teda kaks aastat hiljem tabanud teise aneurüsmi tagajärjel suri osa ta ajust.

«Teisega osake mu ajust suri. Kui osa ajust ei saa minuti jooksul verd, siis see ei tööta enam. See on nagu lühis. Mul oligi see,» rääkis 32-aastane Clarke CBS Sunday Morning hommikuprogrammis. Põhjuseks oli arteriaalse veresoone rebend.

Arstid ei osanud täpselt öelda, millist funktsiooni lokaliseerunud ajusurm kahjustas. Nad spekuleerisid, et see võib olla seotud tähelepanu või nägemisega.

Clarke viskas nalja: «Ma ütlen alati, et see oli mu maitse meeste osas.»

Tõsisemaks muutudes tunnistas ta, et arvas kaua olevat kahjustanud oma näitlemisoskust. See paranoia painas teda pikka aega.

«Lähed võtteplatsile ja kõnnid läbi tule – sellest sai see, mis päästis mu mõtlemast oma surelikkusele,» tunnistab ta. Näitlejanna ajupildid näitavad, et praegu teda uued aneurüsmid ohustamas pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles