Näitleja: eirasin ränki sümptome, mille põhjus osutus ajukasvajaks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejataril, kes hoolitses ajukasvajaga ema eest, ei olnud esiti mahti enda sümptomite põhjuses sotti saada.
Näitlejataril, kes hoolitses ajukasvajaga ema eest, ei olnud esiti mahti enda sümptomite põhjuses sotti saada. Foto: MARK RALSTON / AFP

40-aastane USA telestaar Maria Menounos ärgitab inimesi oma sümptomitele tähelepanu pöörama, mitte panema neid tööstressi arvele. Tema üritas mitte teha numbrit peavaludest ja hägustuvast nägemisest, kuni tal diagnoositi ajus golfipalli suurune kasvaja.

Menounos rääkis äsjases Fox News raadiointervjuus, et eelkõige oli enese hooletusse jätmise taga vajadus suunata energia neljanda staadiumi ajuvähiga võitleva ema hooldamisse.

«Ma ei kuulanud oma keha. Iga kord, kui mu keha karjus ja tegi häält, oli minu suhtumine säärane: «Ole vakka, mul on palju tegemist.»» Naisel oli enda sõnul nõnda palju kohustusi, et ei jätkunud mahti minna tervist kontrollima.

2017. aasta veebruaris suundus ta aga arsti juurde, kuna koges kõrvavalu ning arvas, et see on põletikus.

Arst päris, kas tal on ka teisi sümptomeid. Kui Menounos loetles need üles, prahvatas ta äkki ise: «Issand jumal, arvan, et see on ajukasvaja nagu mu emal! Tean, et arvate, et olen segane.»

Arst ütles aga, et seda ei arva ta sugugi ja saatis patsiendi ajuuringule. Seal sai selgeks, et naisel ongi kasvaja. Meningioomi loetakse ajukasvajaks, kuna see areneb aju ja seljaaju ümbritsevates kudedes ja avaldab neile survet. Tavaliselt on see healoomuline. Kui meningioom areneb jõudsalt ja hakkab kahjustama neuroloogilisi funktsioone ning tekivad sümptomid, on vaja see eemaldada.

Juunis läbis ka Menounos operatsiooni, mille käigus mass eemaldati. Nüüd on tema tervisega kõik korras. Sama ei saa aga öelda naise ema kohta, kelle kognitiivseid funktsioone on võitlus ajuvähiga kahjustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles