Eesti ja Portugal hakkavad digiretsepte vahetama

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst. Foto on illustratiivne.
Arst. Foto on illustratiivne. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Portugalis riigivisiidil olev ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist kirjutas eile koos Portugali terviseministri Marta Temidoga alla koostööleppele, et alustada sel aastal e-retseptide vahetamist ning edendada e-tervise alast koostööd.

Portugali ja Eesti vahel sõlmitud koostööleppe kohaselt hakkavad e-retseptid kahe riigi vahel liikuma käesoleva aasta jooksul, lisaks jagatakse omavahel e-tervise alaseid kogemusi ning uuritakse edasiste koostööprojektide võimalusi.

«Portugal on üks e-tervise valdkonna eestkõnelejaid Euroopa Liidus ning on näidanud valmisolekut esimeste seas e-lahendusi tervises kasutusele võtta. Kuigi meil siiani kahe riigi vahelisi e-tervise projekte käimas ei ole, siis digiretseptide vahetamise projekt võiks olla eeskujuks kogu Euroopale,» ütles minister Tammist. «Turvaline terviseandmete vahetamine riikide vahel aitab olulisel määral kaasa e-tervise lahenduste arendamisele.» 

Alates selle aasta algusest saavad soomlased Eestist digiretsepti alusel ravimeid välja osta ning aasta teises pooles avaneb samasugune võimalus ka eestlastel Soomes. Eesti ja Portugal seavad sihiks, et 2019. aasta lõpuks oleks riikidel valmisolek saata ja vastu võtta e-retsepte. «Pikem eesmärk on ju e-retseptid ühel päeval liikuma saada kõigi liikmesriikide vahel,» lisas Tammist.

Koostöökokkuleppe allkirjastamine Lissabonis.
Koostöökokkuleppe allkirjastamine Lissabonis. Foto: Erakogu

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist viibib 16.-17. aprillil koos Vabariigi Presidendi Kersti Kaljulaidi ja äridelegatsiooniga riigivisiidil Portugalis, kus on kavas kohtumised riigijuhtidega, esinduslik äriseminar ning mitmete ettevõtete külastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles