Sel ajal treenimisel on kehale kõige noorendavam mõju

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikupoolikul tehtud treening avaldas kehale kõige kasulikumat mõju.
Hommikupoolikul tehtud treening avaldas kehale kõige kasulikumat mõju. Foto: Krisana Antharith / PantherMedia / Krisana Antharith

Treening avaldab kasulikku mõju kõrgele vererõhule ja isegi kaitseb Alzheimeri eest. Nüüd leidis uus uuring kellaaja, mil sport võib ainevahetuse haigustega inimestele kõige kasulikum olla.

California Irvine´i ülikooli teadlased leidsid, et hommikul treenimisel on ainevahetusele kasulikum mõju kui õhtul tehtud trennil, vahendab Interesting Engineering. 

Juba on teada, et söömise aeg mängib ainevahetuse korrigeerimises olulist rolli, kuid parima treeningu ajastamise kohta veel uurijate endi sõnul täpset infot ei olnud. Teadlased võrdlesid hiirtega tehtud katsetes eri aegadel tehtud treeningu mõju skeletilihastele ja ainevahetusele. Leiti, et hommikupoolikul tehtud treening tõi rakkudesse rohkem hapnikku ja sellel oli kehale noorendav mõju. 

Treening stimuleerib ainevahetust ning parandab metaboolset tervist. Leiti, et hommikuse treeninguga kasutati rohkem süsivesikuid ja ketoonkehasid, lõhustati rasva ja aminohappeid.    

Algne uuring avaldati teadusajakirjas Cell Metabolism. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles