Naine rasestus vaatamata emakasisese vahendi kasutamisele ja kaotas teadmatusest peaaegu elu

PM Tervis
Copy
Naine eiras rindade tundlikuks muutumist, uskudes, et rasestumisvastast vahendit kasutades ei saa ta ometigi olla rase. Pilt on illustreeriv.
Naine eiras rindade tundlikuks muutumist, uskudes, et rasestumisvastast vahendit kasutades ei saa ta ometigi olla rase. Pilt on illustreeriv. Foto: Marin Conic / PantherMedia / Marin Conic

Rasestumisvastaseid vahendeid kasutades on väga väike võiumalus rasestuda ja sestap ei osanud ka kirjanik Amy Gibbings pidada seda kehas toimuvate muutuste põhjuseks. Haruldane rasedusjuhtum lõpes aga sisemise verejooksuga.

Kolm kuud tagasi lõi keset seksi naise vaagnasse väljakannatamatu valu, vahendab Health24. Järgnesid krambid alakõhus, vaginaalsed spasmid ja iiveldus. Ta tundis end nii halvasti, et suutis vaevu rääkida. Higi voolas mööda ta kõhtu ja selga ning ta oksendas kollast sappi. Õnneks oli haigla 20 minuti kaugusel.

Intensiivse valu tõttu kõhus ja vaagnas pidi Amy kaks korda katsetama, enne kui suutis anda uriiniproovi. Selle järgi sai selgeks, et ta on rase.

Kuna naisel oli emakasisene rasestumisvastane vahend, kahtlustas arst rebenenud emakavälist rasedust, mis pole enamasti elujõulised. Amy puhul oli rasedus vasakus munajuhas. See oli lõhkenud ja ta kõhuõõs täitus verega. Ta oli kaotanud poole oma verest, ta vererõhk oli eluohtlikult madal ja keha septilisest šokis. Vaja oli opereerida kohe, et eemaldada loode ja kõhtu jooksnud veri. Selle käigus kaotas Amy ka vasaku munajuha, aga on edaspidi ikkagi võimeline saama lapsi.

Kuna statistika järgi on rasestumisvastast vahendit kasutades võimalus rasestuda väike, ei mõelnud Amy, et tundlikuks muutunud rinnad, iiveldus ja äkiline verejooks, mida ta pidas menstruatsiooniks, võiksid olla märk sellest. Uskumatus pani teda ignoreerima olukorda, milles oleks muidu kahtlustanud rasedust. «Oleksin ma olnud veidi targem, oleksin läinud kohe günekoloogi juurde,» ütleb Amy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles