Südantlõhestavad pildid: leetritesse haigestunud pisitüdruku ema ärgitab vaktsineerima (2)

PM Tervis
Copy
Foto: Facebook/erakogu

Möödunud nädalast saati on Facebookis kulutulena levinud ema postitus mõne kuu vanusest beebist, kes haigestus leetritesse veel enne vaktsiini saamist. Ema loodab, et tõsiste sümptomite nägemine julgustab rohkemaid lapsevanemaid oma lapsi vaktsineerima.

Hiljuti teatas ka maailma terviseorganisatsioon (WHO), et käesoleva aasta esimese kolme kuuga on leetritesse haigestumise sagedus kasvanud neljakordselt võrreldes mulluse sama perioodiga, vahendas Independent.

Facebooki postituse kirjutanud Jilly Mossil soovitasid seda teha arstid ja õed Suurbritannia Chelsea ja Westminsteri haiglast, et esile tõsta leetrite tõsidust ja võimalikke tüsistusi nagu nägemiskaotus, entsefaliit ja kopsupõletik. «Soovin, et inimesed mõistaksid, miks me oma ilusast beebist nõnda südantlõhestavaid pilte jagame – et tõsta teadlikkust selle osas, mis leetreid põdedes juhtuda võib,» ütles Moss väljaandele Independent. «Meie vanematena ei teadnudki, kui tõsine see haigus olla võib.»

Ema selgitas, et beebi nimega Alba oli haigestudes veel liiga noor, et teda oleks leetrite vastu vaktsineeritud. «Täiesti õudne on olnud vaadata meie tütart võitlemas, kui tema silmad olid neli päeva paistes,» kirjutas naine sotsiaalmeedias. Toona oli tal palavik olnud juba ligi kaks nädalat. Naine paneb südamele, et leetrid pole lihtsalt kergekujuline lööve, vaid võib tekitada ohtlikke tüsistusi, sealjuures ei tekita leetritevastane MMR kolmikvaktsiin sugugi võrreldavaidki ohte sellega, mida teeb haigus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles