Nagu õudusfilmis: mehe huuled söestusid üllatava haiguse tagajärjel

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äge reaktsioon kopsudesse tunginud bakteritele tõi kaasa ulmelise välise sümptomi.
Äge reaktsioon kopsudesse tunginud bakteritele tõi kaasa ulmelise välise sümptomi. Foto: Kuvatõmmis videost

26-aastase mehe jaoks sai ränk katsumus alguse palavikust, köhast ja lööbest nahal. Paar päeva hiljem tekkisid tal huultele süsimustad villid.

Haiglas avastasid arstid, et mehel oli infektsioon kopsudes. Mükoplasma bakterid ei põhjustanud vaid kopsupõletikku ja huulte moondumist, justkui oleksid need söestunud – mustad villid tekkisid mehel ka genitaalpiirkonnas, kirjeldatakse Inglismaal aset leidnud haruldast juhtumite saates The Doctors.

Mehel oli nimelt kopsudes põletikku põhjustanud bakteritele hüperallergiline reaktsioon, mis on äärmiselt ebatavaline. Mükoplasma baktereid seoststakse tavaliselt just kerge kopsupõletikuga, mil inimene ei pruugi isegi arvata, et see haigus teda kimbutab ning põeb selle voodisse jäämata läbi. Tunnusteks on tavaliselt kerge köha ja ülemiste hingamisteede haigustele sarnanev vilets enesetunne.

Arstid utsitavad sääraseid muutusi kehal nähes pöörduda otsejoones meditsiiniekspertide poole, kuna tõsiste põletikuliste protsesside tõttu võib surra.

Noorele mehele paigaldati toitmistoru ja antibiootikumidega sai ta haigusest ning mustadest villidest võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles