Viljandimaa õpetajaid hakati täna kollatõve vastu vaktsineerima

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiin
Vaktsiin Foto: Mihkel Maripuu

Viljandi õpetajatele mõeldud soodustingimustel saadud vaktsiin on olemas ja jõudnud Viljandi haiglasse, teatas Viljandi maavanem Lembit Kruuse.


«See on minu erisoov, et võimalikult kiiresti enne jõule saaksime esimese vaktsineerimise ringiga hakkama. Ennetustöö suurim võit ongi võimalikult suur vaktsineeritute arv ning vaktsineerimise läbiviimise kiirus,» ütles ta

Maavanem nentis, et füüsiliselt on 345 õpetaja vaktsineerimine lühikese ajaga loomulikult suur koormus. «Loodame, et täna planeeritud logistika toimib. Kui peaks ilmnema tõrkeid, siis jõuame veel reageerida. Meie kõikide osapoolte ühistegevuse peamine eesmärk on ja peabki olema tervetele inimestele maksimaalse kaitse tagamine,» lisas ta.

Praeguse seisuga on Viljandimaal haigestunud A-hepatiiti 108 inimest. Viljandimaal on 345 õpetajat valmis end A-hepatiidi vastu vaktsineerima ning soovijaid on viimastel päevadel veelgi lisandunud.

«See on oluline panus haigusele tõkke loomisel. Samuti on vaja taastada usaldus vaktsineerimise vastu, sest teadaolevalt just tänu vaktsineerimistele on paljude raskete haiguste levik ühiskonnas alla surutud,» tõdes Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles