Arstitudengid ühinesid arstide liiduga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla

3. detsembril võttis Eesti Arstide Liidu üldkogu Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi vastu liidu assotsieerunud liikmeks.


Kaks organisatsiooni on alati head koostööd teinud ja ametlik ühinemine on selle loogiline tulemus.

Eesti arstiteadusüliõpilaste seltsi presidendi Helen Lempu sõnul on liitumine arstide liiduga äärmiselt positiivne ning annab tudengitele juurde kindlust, et nende arvamus on oluline ja neisse suhtutakse kui tulevastesse kolleegidesse.
«Arstide liit tegutseb selle nimel, et meil, noortel arstidel, oleks Eestis Tulevikku.»

«Arstitudengid on väga hakkajad ja aktiivsed. Nad on end tõestanud ka tervishoiupoliitika kujundajatena, sest just tänu arstiteadusüliõpilaste seltsi tegutsemisele saavad tudengid nüüd töötada abiarstidena. Eesti arstide keskmine
vanus on 49 aastat, nii et noored energilised kolleegid on arstide liidu ridades väga teretulnud,» rääkis arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa.

Ta lisas, et arstide liidu ja üliõpilaste ühine eesmärk on muuta Eesti tervisesüsteem nii patsiendi- kui arstisõbralikuks. «Oleme astunud taas ühe sammu, et noored arstid end kodumaal kodusena tunneksid.»

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts loodi 1991. aastal ja organisatsioon koondab endas Tartu Ülikoolis arstiteadust õppivaid üliõpilasi. Seltsi missiooniks on luua
arstitudengitele võimalusi enda igakülgseks arendamiseks ja eneseteostuseks, tugevdada tervislikke hoiakuid ühiskonnas ning kujundada Eesti tervisesüsteemi.
Organisatsiooni kuulub 260 liiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles