Prangli saar saab elustamisaparaadi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pranglil käib ka palju külalisi, kellest mõni võib abi vajada.
Pranglil käib ka palju külalisi, kellest mõni võib abi vajada. Foto: Marko Mumm

Homme, 10. detsembril saavad Prangli saare elanikud Rotary klubilt kingituseks südameelustamisaparaadi.


Elustamisaparaat on Prangli jaoks hädavajalik, kuna saarel on arstiabi andmise võimalused piiratud.

Ühtlasi teevad Ida-Tallinna keskhaigla töötajad saarerahvale koolituse, mille käigus õpetatakse esmaabi andma ning elustamisaparaati kasutama.

Viimsi vallavanema Haldo Oravase sõnul on Prangli tervishoiupunktis tagatud küll ööpäevaringne meditsiiniabi, kuid erakorraliste juhtumite puhul tuleb haige ikkagi mandrile toimetada.

«Inimese elu päästmine võib olla sekundite küsimus, kuid Pranglilt mandrile sekunditega ei jõua. Seega on elustamisaparaat Prangli jaoks väga vajalik. Viimsi vald ja Prangli on Rotary Klubile kingituse eest väga tänulikud,» ütles ta.

«Tallinna Rotary Klubi lähtub soovist julgustada elustamisaparaati Eestis kasutama. Kuna rahvarohkete kohtade varustamine vastavate seadmetega on nende haldajatele igati jõukohane, otsustasime keskendada oma toetuse kohtadele, kus vahetu operatiivne meditsiiniabi puudub. Toredate inimestega ja ilus Prangli saar on sellele ettevõtmisele igati sobivaks avalöögiks,» lausus Rotary Klubi liige Raivo Tamkivi.

Prangli tervishoiupunkti juhataja Tiina Piirisaar ütles, et praegu tehakse Prangli tervishoiupunktis vaid lihtsamaid protseduure. «Elustamisaparaati on lihtne kasutada ning kindlasti annab see suurema turvatunde saare elanikele ning turistidele. Aparaat paigutatakse tervishoiupunkti eeskotta, kuhu kõigil on vaba sissepääs,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles