Sotsiaalministeerium jättis ka suhkruhaiged hätta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veresuhkru mõõtmise vahendid.
Veresuhkru mõõtmise vahendid. Foto: Margus Ansu

Sotsiaalministeeriumi tegematajätmiste tõttu ei saa kümned tuhanded suhkruhaiged soodushinnaga hädavajalikke veresuhkru testiribasid, sest ministeerium ei teinud vastavat määrust õigeks ajaks valmis.


1. jaanuarist küsivad apteegid diabeetikutele iga päev vajalike veresuhkru mõõtmise testiribade eest senise 40 krooni asemel 56 krooni ning haigetele peaks kehtima soodustus, aga selle tarvis on vaja määrust, mis on seisma jäänud, kirjutab Õhtuleht.

Haigekassa teatel arutati seda nende nõukogu koosolekul juba 19. detsembril ja seejärel rändas määrus sotsiaalministeeriumi.

«Määrus jõustub tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 2009. Haigekassa on informeerinud apteeke uutest piirhindadest,» selgitab sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Eli Lilles.

Samuti teavitati apteeke, et suhkruhaigetelt võiks küsida ikka normaalset hinda. Vahe korvaks hiljem haigekassa, ent apteekritel tekkis küsimus, kuidas nad saavad kassatšekke tagantjärele muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles