USA «Kuldvillaku» saatejuht põeb 4. staadiumi vähki ja pistab ka rinda hingematva kurbuse ja pisaratega

PM Tervis
Copy
Alex Trebek, USA populaarsemaid saatejuhte, kes on eetris olnud 35 aastat, peab elu eest ränka võitlust.
Alex Trebek, USA populaarsemaid saatejuhte, kes on eetris olnud 35 aastat, peab elu eest ränka võitlust. Foto: RW/MPI/Capital Pictures / RW/MPI/Capital Pictures

«​Kuldvillaku» kauane 78-aastane saatejuht Alex Trebek ei hoidnud end eile antud intervjuus tagasi, tunnistades, et olukord paneb teda mõnikord valama kibedaid pisaraid.

Trebek saab praegu ravi 4. staadiumi kõhunäärmevähi vastu, millesse haigestumisest teatas ta tänavu märtsis.

«Mul on olnud neerukive, mul on purunenud selgroo diskid, nii et ma olen harjunud valu kannatama, aga ma pole harjunud nende väga sügavate kurbushoogudega, mis toovad mulle pisarad silma,» tunnistas ta saates «Good Morning America».

Seejärel viskas ta nalja: «Olen kogu selle episoodi käigus avastanud, daamid ja härrad, et olen mõneti hädavares.»

Trebek julgustas teisi kemoteraapiat saavaid inimesi depressiivsetel hetkedel end avama, isegi kui nad ei suuda mõista, mis põhjustab ränki kurbusehooge.

Trebek ütles, et tema onkoloogi sõnutsi läheb tal hästi, isegi ta ise sedasi alati ei tunne. Ta lisas, et «võitleb end sellest läbi» ja suundub järgmisel nädalal taas kemoteraapiat saama.

«Inimesed üle kogu Ameerika on jaganud häid mõtteid, nõuandeid, palvetanud, ja tunnen, et see mängib mu enesetundes rolli,» ütles Trebek.

Trebek loodab naasta oma 36. «Kuldvillaku» hooajaks, mis algab septembris.

«Loodetavasti kõik läheb hästi ja ma tulen tagasi,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles