Noormees kaotas 70 kilo tehes üht lihtsat asja (1)

PM Tervis
Copy
Noormehe kärbe kaalus tulenes suuresti magustatud karastusjookide tarbimise lõpetamisest.
Noormehe kärbe kaalus tulenes suuresti magustatud karastusjookide tarbimise lõpetamisest. Foto: Kuvatõmmis

Jeandré Peters, kelle vanaema Pam oli õpetanud teda lapsena pliidi ees vaaritama, oli olnud ülekaaluline juba koolipõlvest. Kui 23-aastane ja 177 kilo kaaluv noorsand otsustas õppida kokaks, muutusid ta vanemad äärmiselt murelikuks.

Nad pelgasid, et poeg võtab kaalus veelgi rohkem juurde, aga tulemus oli nende üllatuseks hoopis vastupidine, vahendab Health24. Pooleteise aastaga kaotas poeg 70 kilo – praegu on tema kaaluks 104 kilo.

«Ta kaotas selle kaalu lihtsalt õigesti süües,» räägib ema Ettienne. «Paljud ülekaalulised lapsed ja noored annavad alla ja kasutavad edutult kaalu alandavaid tooteid. Jeandré tahab julgustada inimesi kaalu kaotama, et nad saaksid nautida paremat elukvaliteeti.»

Pöördepunkt saabus, kui noorel mehel oli raskusi tööl vahetuse lõpetamisega. «Olin rampväsinud. Mu jalad valutasid ja olin nii ülekaaluline.» Jeandré otsustas loobuda suhkrustest jookidest ja maiustustest. Tal oli tavaks juua iga päev ära kahe-liitrine karastusjook, mille tarbimisest ta oli kunagi jäänud kiirelt sõltuvaks.

Jeandré ütleb, et toitumisharjumuste muutmine võtab aega, kuid distsipliiniga on see võimalik.

«Kui suudate kolm nädalat uuest toimumisest kinni pidada, on hea võimalus, et asi õnnestub,» ütleb ta. Temagi jaoks olid esimesed kolm nädalat kõige raskemad, ent pärast muutus uus eluviis juba loomulikuks.

Praegu pulbitseb noormees energiast. «Kui olin suur, magasin palju. Nüüd liigun kiiremini ja võin teha, mida soovin.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles