Aborti keelavad seadused panid Milla Jovovichi avaldama enda kohutava raseduse katkestamise kogemuse

PM Tervis
Copy
Viimase raseduse katkestama pidanud Millal on kodus kaks toredat last.
Viimase raseduse katkestama pidanud Millal on kodus kaks toredat last. Foto: Instagram/Instagram

Ajendatuna abordi keelustamisest Georgia osariigis, kirjutas «Resident Evil» staar Milla Jovovich antud teemal kriitilise Instagrami postituse, jagades ka oma kohutavat abordikogemusest. Ta läbis erakorralise abordi kaks aastat tagasi, kui oli Ida-Euroopas filmimas ning neli ja pool kuud rase.

«Mul hakkas enneaegne sünnitustegevus ja mulle öeldi, et pean olema kogu protseduuri ajal ärkvel. See oli üks hirmsamaid kogemusi, mida ma kunagi läbi olen elanud. Mul on sellest ikka veel õudusunenäod. Ma olin üksi ja abitu.»

Näitleja kirjutas postituse kriitikana Georgia osariigi otsusele keelata abordi tegemine, kui lootel on südamelöögid, mis võivad tekkida juba kuuendal rasedusnädalal. Naised leiavad end seega äärmiselt keerukast olukorrast ja see võib kaasa tuua ebasanitaarsed protseduurid.

«Mul hakkab paha, kui mõtlen, et naised peavad uute seaduste tõttu abordi läbi tegema veel hullemates tingimustes kui mina,» sõnab Jovovich.

«Mul tekkis pärast seda elu rängemaid depressioone ja oli tõeliselt raske leida teed sellest välja.»

Alabama võttis eile vastu eranditult kõiki aborte keelustava seaduse, mille järgi seda teostav meditsiinitöötaja võib minna vangi 99 aastaks, vahendab CBS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles