Noore šotlase juhtum näitas, mis saab mündi alla neelamisel

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Greig Irvine koos röntgenpildiga, kus on näha allaneelatud ühenaelane münt.
Greig Irvine koos röntgenpildiga, kus on näha allaneelatud ühenaelane münt. Foto: Greig Irvine /SWNS.COM / Greig Irvine /SWNS.COM

22-aastane mees neelas peol sõprade lõbustamiseks alla mündi ning lõpetas kurku kinni jäänud rahaga haiglas.

Šotimaalt Glasgowst pärit Greig Irvin sõnas, et alla neelatud münt jäi talle kurku kinni, kuid ta sai endiselt hingata, vahendab Fox News. Mees oli üllatunud, et ese kurku kinni jäi, sest väidetavalt oli ta münti ka varem neelanud ning see oli õiget teed pidi väljunud. Sel korral tundis ta seda rinnus, kuid otsustas siiski edasi pidutseda.

Irvine sõnas, et mitu tundi peale mündi neelamist muutus ta ärevaks ja ei julgenud magama jääda. Mees pöördus Queen Elizabethi ülikoolihaiglasse, kus arstid mündi röntgeniga leidsid. Meedikud panid mehe narkoosi alla ning tõid allaneelatud raha kaameraga välja. Irvine puudus intsidendi tõttu mitu päeva töölt ja tundis end süüdi, et oli arstide aega raisanud.

Ühenaelane münt, mis mehe kurku kinni jäi. 
Ühenaelane münt, mis mehe kurku kinni jäi. Foto: Greig Irvine /SWNS.COM / Greig Irvine /SWNS.COM

Aprillis avaldatud uuring leidis, et 2015. aastal oli USAs peaaegu 43 000 juhtumit, kus alla kuueaastased lapsed neelasid mänguasju, münte, patareisid või muid esemeid. Selliste visiitide arv on alates 1995. aastast peaaegu kahekordistunud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles