Vastsündinu nakatus ristsetel herpesesse, mille kätte oleks peaaegu surnud

PM Tervis
Copy
Ehkki täiskasvanutele üsna ohutu, siis herpesviiruse tõttu võivad beebi organid üles öelda.
Ehkki täiskasvanutele üsna ohutu, siis herpesviiruse tõttu võivad beebi organid üles öelda. Foto: krishna creations / PantherMedia / krishna creations

Vastsündinu sattus surmasuhu, olles saanud ristsetel silma peale musi ja nakatudes nii herpesega.

Noah Tindle oli vaid nelja nädala vanune, kui ta ema Ashleigh White märkas, et poja parem silm oli paistes, kaetud villidega ja vesine, vahendab MSN.

Noah viidi haiglasse, kus tal diagnoositi Herpes simplex viirus 1 (HSV-1), tuntud ka kui «surma suudlus» ja mis lööb periooditi välja valusa villina.

Emale öeldi, et ühest silmast pimedaks jääda võiv poeg sai haiguse tõenäoliselt siis, kui nakatunud täiskasvanu teda näole musitas. Esmakordne ema Ashleigh usub, et poeg nakatus viis päeva varem toimunud ristsetel.

Pisipoiss veetis haiglas kaks ja pool kuud. Ehkki vahepeal sai Noah veeta mõned kuud kodus, halvenes märtsis mullu sügisel saadud viiruse tõttu ta tervis mõneks ajaks uuesti.

Poisi ema tahab, et inimesed teaksid, et väikseid lapsi ei tasu tõtata musitama, eriti kui suu piirkonda on tekkinud vill. Ta rõhutab, et isegi kui parasjagu ei ole aktiivset haiguspuhangut, kannab nakatunud inimene viirust organismis ja süljes.

Herpes simplex viirus ei ole ohtlik täiskasvanutele, aga võib olla beebidele eluohtlik. Viirus võib kanda kinnitada ajus, mille tagajärjel hakkavad organid üles ütlema, mistõttu rippus ka Noah elu juuksekarva otsas. Noah läbis ka kahetunnise operatsiooni, et pöörata heaks herpese tehtud kahju silmalaule.

Ema tõdeb, et last säärases seisukorras näha on emotsionaalselt kohutavalt kurnav.

Üheksa-kuune Noah on tänaseks paranenud ja saab nautida lapsepõlve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles