Vähiravifondi «Kingitud elu» laekus mais 180 000 eurot, abitaotluste arv lööb uusi rekordeid

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Pardiralli
Pardiralli Foto: Tiina Oja / POSTIMEES/SCANPIX

Vähiravifondi «Kingitud elu» lisandus maikuus annetustena ligi 180 000 eurot. Raviarveid tasuti kuu jooksul 242 000 euro ulatuses. Kuna abivajajaid on väga palju, läheb juba pikemat aega fondist rohkem raha välja kui sisse tuleb. 

«Maikuu jooksul otsustas fondi nõukogu toetada 25 inimese ravi. Lisaks käivad veel mitmekümne inimese ravid, mis algasid varem. Suur abivajadus on kulmineerunud juuni alguseks, fondi abitaotluste maht on mitmekordistunud - seni keskmiselt ühelt abitaotluselt päevas 2-3 abitaotluseni. Seetõttu oleme küsimuse ees: kas fond suudab jätkuvalt kindlustada hädavajaliku ravi kõikidele abivajajatele? Aitäh kõikidele, kes on juba meie püsitoetajad. Teisi kutsume üles fondi missioonile õla alla panema, sest väikseimgi annetus päästab kellegi elu,» sõnas fondi juhataja Toivo Tänavsuu.

Vähiravifondi mai kulges suurel määral Pardiralli ettevalmistuste tähe all. 8.juunil toimuski Kadrioru pargis Eesti suurim heategevusüritus, millega kogutakse juba kuuendat aastat toetusi vähihaigete laste ja nende perede toetuseks. Fond lõi kaasa ürituse planeerimisel, propageerimisel ja reklaamimisel, rallil koguti annetusi ning pandi püsti ka heategevusliku vahvlikohviku koostöös Vahvlihaldjatega. Esialgsetel andmetel ületasid tänavuse Pardiralli tulud 250 000 euro piiri, mis on rekordiline number. Tänavuse ralli tuludest kuuendik laekub vähiravifondi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles