Peaminister Ratas asub vähiravifondile annetusi koguma (3)

PM Tervis
Copy
Peaminister lööb heategevuslikus ettevõtmises kaasa.
Peaminister lööb heategevuslikus ettevõtmises kaasa. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Vähiravifond «Kingitud elu» korraldab sel nädalal üleriigilised heategevustalgud, mille raames kogutakse annetusi noorte lastevanemate ravi toetuseks. Teiste hulgas osaleb talgutel peaminister Jüri Ratas.

«Vähiravifondi poole pöörduvad vähidiagnoosi saanud noored emad ja isad, kellel on kodus kasvatada alaealised lapsed, sageli väikelapsed. Raivo, Anneli, Valentina, Reeda, Erik, Ott, Natalja – ainuüksi viimastel kuudel abi palunud inimesed, kelle lapsed ei oskaks midagi igatseda rohkem kui seda, et issi või emme veel kestaksid. Tänavu on sellises olukorras iga viies abivajaja,» räägib Vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu.

«Et ravid on kallid ja haigekassa neid ei rahasta, kutsume ekstra just sel pidutsemise ja koosolemise jaaninädalal kõiki Eesti inimesi üles annetusega kindlustama, et lastel oleksid issid või emmed ka pärast seda, kui peret on tabanud ränk saatuselöök,» märkis Tänavsuu.

Heategevustalgud on vähiravifondi iga-aastane traditsioon. Talgutel osaleb suur hulk fondi vabatahtlikke, kuid sel aastal kutsuti appi ka kõik riigikogulased, ministrid ja nõunikud, vabariigi president ja tema kantselei, haigekassa töötajad jne. Mõned neist panevadki käe adra külge. Riigikogulastest näiteks Jüri Jaanson, Tõnis Mölder ja Kalle Palling. 

Peaminister Jüri Ratas kogub vähihaigetele annetusi täna, 17. juunil alates kell 18 Kristiine keskuses. Sotsiaalminister Tanel Kiik aga neljapäeval, 20. juunil Nõmme turul. 

Vähiravifond otsib jätkuvalt vabatahtlikke abilisi erinevatesse Eesti linnadesse talgutele appi. Info ja registreerimine info@kingitudelu.ee 

Hille Tänavsuu vähiravifond «Kingitud Elu» on asutatud 2014.aastal. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles