Poiss kukkus mänguhoos noa koljusse

PM Tervis
Copy
Teismeline pääses üle noatera.
Teismeline pääses üle noatera. Foto: Kuvatõmmis videost

15-aastase Kansase poisi perekond sai kergendatult hingata, kui arstidel õnnestus eemaldada teismelise ajusse kiilunud 25-sentimeetrine nuga.

Eli Gregg mängis laupäeval õues teiste lastega, kui ta ema Jimmy Russell kuulis teda valjult karjatamas. Alguses arvas naine, et poeg lihtsalt tembutab. Kohe selgus tegelik põhjus, kirjutab Inside Edition.

«Kui ta tuli uksest sisse, oli kõikjal veri ja tal oli tükk metalli näos kinni. See oli šokeeriv,» rääkis ema. «See oli kohene. Hüüatasin, issand jumal, kutsuge kiirabi! Asi on halb! Ma ei ole isegi kindel, kuidas sealt alates kõik kulges, aga, jah, see oli hirmus.»

Eli oli parasjagu mänginud noaga, aga kukkus ja terariist libises näost läbi otse koljusse, selle teravik peatudes just enne aju verega varustavat arterit.

Eli viidi kiirabiga lastehaiglasse, aga sealsed arstid kartsid, et arteri kohal asetsev noa tipp võib seada ta ajuverejooksu või muu tõsise vigastuse ohtu. Ta viidi kindluse mõttes edasi Kansase ülikooli haiglasse.

Noa eemaldanud arsti sõnutsi oleks õnnetus olnud traagilise lõpuga, kui terariist oleks arterile veidi rohkem survet avaldanud. Väike lõige või rebend oleks viinud ulatusliku verejooksuni. Arstid pidid samuti piirkonna verevarustust balloonikeste ja kateetritega kontrollima, enne kui said noa ohutult eemaldada

Et nuga näost välja tõmmata, pidid nad kasutama tange, et saavutada piisavalt jõuline haare.

Protseduur oli edukas ja teismeline taastub üleelamisest.

Eli on emale öelnud, et hoiab edaspidi nugadest eemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles