Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkond ootab õppima enam kui 400 inimest

PM Tervis
Copy
Tervishoiust huvitatuid oodatakse kandideerima.
Tervishoiust huvitatuid oodatakse kandideerima. Foto: Robert Przybysz / PantherMedia / Robert Przybysz

Homsest, 20. juunist võtab Tartu Ülikool vastu avaldusi meditsiiniteaduste valdkonna eestikeelsetele bakalaureuse, magistri ning bakalaureuse- ja magistriõppe integreeritud õppekavadele. Valdkonna üheksale õppekavale on oodatud õppima 419 inimest. 

«Ootame meditsiiniteaduste valdkonda õppima häid ja motiveeritud üliõpilaskandidaate. Kandidaat peab olema väga heade teadmistega, sest meditsiiniteaduste valdkonna õppekavadele on igal aastal väga kõrge konkurss. Sisseastujal tasub teada, et õpingud meditsiiniteaduste valdkonnas ei ole kerged. Kuna õppeprotsess on pikk ja nõudlik, peavad tulevased üliõpilased olema väga motiveeritud ja sihikindlad,» rääkis meditsiiniteaduste valdkonna õppeprodekaan Anti Kalda.

Ta lisas: «Loodan väga, et meie õppekavadele kandideerivate inimeste jaoks on see kaalutletud otsus ning nad näevad end tulevikus panustamas Eesti tervishoiu- ja meditsiinivaldkonna arengusse ja parendamisse.»

Avaldusi ja dokumente saab esitada 4. juulini.

Kohad bakalaureuse- ja magistriõppe integreeritud õppes

  • Arstiteadus 185
  • Hambaarstiteadus 32
  • Proviisor 40

Kohad bakalaureuseõppes

  • Füsioteraapia 45
  • Kehaline kasvatus ja sport 45

Kohad magistriõppes

  • Füsioteraapia 22
  • Kehaline kasvatus ja sport 20
  • Rahvatervishoid 15
  • Õendusteadus 15

Kuidas kandideerida

Kandideerimisavaldusi oodatakse sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu 4. juuli südaööni. Samal ajal saab esitada avaldusi ja kandideerimisel nõutud lisadokumente ka kohapeal Tartus aadressil Ülikooli 20–320, Narva ja Pärnu kolledžis, Viljandi kultuuriakadeemias ning ülikooli Tallinna esinduses.

Vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma sõnul tuleb kohapeale lõpudokumente esitama tulla kindlasti siis, kui varasem haridus on omandatud välisriigis või enne 2004. aastat Eestis. «Praegusel digiajastul loodavad kandidaadid, et piisab elektroonilisest avaldusest ning sellele lisatud lõputunnistuse lihtkoopiatest, kuid ülikoolil on vaja veenduda lõpudokumentide ehtsuses. Kui SAIS-is esitatud avaldusel on puudusi, tuleb järgida ülikooli antud juhiseid ja puudused kõrvaldada. Vastasel juhul lükkab ülikool avalduse pärast 4. juulit tagasi ja sel aastal enam kandideerida ei saa,» selgitas Kaldma. Ühtlasi kutsus ta kandidaate üles mitte jätma avalduse esitamist viimasele päevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles