Raviraha olemas: Annabeli elu päästmiseks vajalikud ligi kaks miljonit eurot on koos (1)

PM Tervis
Copy
Spinaalse lihasatroofia korral on seni olnud oodatav eluiga aasta-kaks. Uudne ravim annab võimaluse lapse päästmiseks.
Spinaalse lihasatroofia korral on seni olnud oodatav eluiga aasta-kaks. Uudne ravim annab võimaluse lapse päästmiseks. Foto: Erakogu

«Armsad heategijad, me tegime selle ära!» seisab Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi lehel. Haruldase geenihaigusega Annabeli maailma kallimeile ravile saatmiseks vajalik summa on koos.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond vahendab, et neil on suur rõõm teada anda, et Annabeli elu päästmiseks vajaliku, maailma kalleima ravimi raha on koos. Lastefondi ja Annabeli annetuskontodel on täna õhtuse seisuga 1 924 911 eurot.

Lastefondi annetuskontodele ning telefoniannetuste läbi on Annabeli ravi rahastamiseks laekunud 897 972 eurot. Koos reservidest lisanduva 400 000 euroga on Lastefondi head annetajad aidanud Annabeli ligi 1,3 miljoni euroga. Tegemist on Lastefondi ajaloo suurima toetussummaga.

«Hoiame nüüd kõik pöidlad pihus, et Annabel väga kiiresti ravile pääseks!» kirjutatakse lastefondi lehel.

Tänase teadmise kohaselt tuleb Annabeli perel tasuda kallihinnalisele ravimile lisaks veel ka Ameerika Ühendriikides osutatava meditsiiniteenuse eest, teadaolevalt ligi 295 000 eurot. Milline saab olema Annabeli ravi täpne maksumus, selgub siis, kui ettemaksuarve USA-st on laekunud. Suure tõenäosusega juhtub see järgmisel nädalal, kohe pärast viimase analüüsi tulemuste selgumist.

Pärast ravi teostamist tuleb Annabelil USA-sse jälgimisele jääda veel kolmeks kuuks. Puudu oleva summa osas saab perele endiselt toeks olla, tehes annetuse Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontole ning lisades selgitusse «Annabel».

Täna on Lastefondile teadaolevalt veel mitmed Annabeli aitamiseks loodud toetusaktsioonid pooleli, ka sealt loodetakse abi ravimi manustamise ja hilisema jälgimisega seotud kulude katmisel.

«Aitäh veelkord kõigile aitajatele, seda tänu ei ole võimalik sõnadesse panna!» kirjutab lastefond.

Lastefond tänab ka kõiki koostööpartnereid, kes abikäe ulatasid ja ikka ning alati toeks on.

Lastefond lubab, et hoiab kaasaelajaid Annabeli edasise käekäiguga kursis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles