Üllatav oht: naine sai rannas ränki põletushaavu

PM Tervis
Copy
Põletushaavadest taastub naine veel kuid.
Põletushaavadest taastub naine veel kuid. Foto: Kuvatõmmis

Ühekordselt kasutatav grill oli kustutatud juba ligi neli tundi tagasi, aga rannaliiv selle all kuumas endiselt. Kui päevitaja sellele astus, sai ta põletushaavad jalatallale ja selle küljele, vajades nüüd pikka ravi taastumiseks.

«Nautisin perega päeva rannas. Valmistasime toitu kolme ära visatava liivale asetatud grilliga,» jutustab inglanna ajalehele Wales Online.

«Kui olime toidu valmis saanud, kustutasime grillid ja jätsime need jahtuma. Rohkem kui paar tundi hiljem otsustasime lahkuda. Grillid olid külmad nagu kivid ja asusime neid eemaldama. Kui olin ühe üles korjatud, läksin võtma teist, ja astusin paljajalu kohale, kus oli olnud esimene grill. Selle tagajärjeks olid osalised ja täielikud põletushaavad mu jalal, nii et lahkumiseks pidin ootama rannavalvet, et saada Morristoni haigla põletusosakonda.»  

Seal eemaldati naise jalalt villid ja surnud nahk. Patsient sai tugevaid valuvaigisteid ja antibiootikume, et ei tekiks põletikku ning jalg mähiti paksult sidemesse, mida tuleb iga päev vahetada. Taastumine kestab veel kuid.

«Olen õnnelik, et sellele ei astunud keegi lastest,» ütleb kannatada saanu. Ta loodab, et inimesed õpivad tema valusast kogemustest ja suhtuvad ühekordse grilli kasutamisse äärmise ettevaatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles