Elva kohvikutepäeval kogutakse annetusi laste taastusraviks

PM Tervis
Copy
Milde Lisbeth kõnnirobotil.
Milde Lisbeth kõnnirobotil. Foto: Erakogu

13. juulil toimub Elva kohvikutepäev, kus külalisi ootab 16 erinevat kodukohvikut. Igas kohvikus saab poetada Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuspurki toetuse Lõuna- ja Kesk-Eesti laste parima kaasaegse taastusravi tagamise heaks.

«Nimelt on Eestis sadu ja sadu lapsi, kes ei saa sünnitrauma, insuldi või mõne muu keerulise haiguse tõttu kas üldse kõndida või siis liiguvad väga vaevaliselt. Roboti kasutamine annab võimaluse treeninguks sellise intensiivsusega, mida üks terapeut ilma masina abita tagada ei suuda. See on abivahend, mis aitab parandada või taastada ravi vajavate inimeste kõnnimustrit,» kirjutab SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond oma Facebooki lehel.

Kõnniroboti kõnniortoos suudab panna iga patsiendi jalgu vastavalt individuaalsetele vajadustele sadu kordi täpselt ühte moodi liikuma ning hoiab motivatsiooni kõrgel. Tallinnas ja Haapsalus on kõnnirobot juba olemas, kuid Kesk- ja Lõuna-Eesti patsiendid ei saa seda paraku hetkel piisaval määral kasutada. TÜ Kliinikumi Lastefond kogub annetusi, et abivahendit saaks kasutada ka TÜ Kliinikumis.

Kohvikutes toimuvad heategevuslikud loteriid ja müügid, mille tulu läheb roboti soetamiseks. Nendel, kes Elvasse ei sattu, on muuhulgas võimalik toetada TÜ Kliinikumi lastefondi hakates püsiannetajaks, tehes ühekordne annetus või kõne annetusliinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles