Arst pakub põhjuse, mis võib olla Merkelit tabanud värinahoogude taga (2)

PM Tervis
Copy
Eilsel tseremoonial jäid Merkel ja Taani peaminister Mette Frederiksen hümnide ajal istuma.
Eilsel tseremoonial jäid Merkel ja Taani peaminister Mette Frederiksen hümnide ajal istuma. Foto: Darmer/davids/ropi/Zumapress.com/Scanpix

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel teatas, et tegeleb oma tervisega, olles kogenud vähem kui kuu aja jooksul kolmandat korda avalikult kogu keha haaravaid värinaid.

64-aastane kantsler rohkem oma tervise kohta ei avaldanud, jättes õhku spekulatsioonid probleemide olemuse osas, kirjutab CNN

«Võite olla kindlad, et olen teadlik oma positsiooniga kaasnevast vastutusest ja käitun oma tervise osas vastavalt,» kinnitas Merkel neljapäeval pärast Taani peaminister Mette Frederiksen`iga kohtumist.

«Teiseks võite samuti olla kindlad, et inimesena on mul huvi olla terve ja oma tervise eest hoolitseda,» lisas Merkel.

«Merkel ja ta arstid ei pruugi veel isegi teada, millega on tegu,» rääkis CNNile doktor Sanjay Gupta. Sümptomid võiva olla hiljutised ja arstid tegelevad veel uuringute ja seisundi hindamisega.

Üks võimalus on ortostaatiline värin, harvaesinev seisund, mis esineb peamiselt siis, kui inimene seisab, ütles Gupta. See on tavalisem naiste seas ja diagnoositakse tavaliselt Merkeli vanuses.

Ravi võib hõlmata lihaseid lõdvestavaid või krampide raviks kasutatavaid ravimeid. Erinevalt Parkinsoni tõvest ja mõnest muust seisundist, mis põhjustab värinaid, ei ole see midagi, mis toob kaasa üha süveneva puude.

Ortostaatilise värina puhul «kui inimesed istuvad, käivad, liiguvad, siis tundub, et see värisemine läheb ära,» kirjeldas Gupta haigust.

Neljapäeval eelistas Merkel Taani riigijuhiga kohtudes istuda pigem toolil kui seista.

Parlament suundub Saksamaal 19. juulil puhkusele ja see peaks jätma Merkelile aega puhata ja tegeleda terviseprobleemidega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles