Selle talve gripp võib rängalt mõjuda

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui Soome ajakirjandus hoiatab pärast jõule riiki tabava ränga gripilaine eest, siis Eesti eksperdid täpsustavad, et tegu on viimati 2009. aastal ringelnud tüvega, mille suhtes on rahva vastupanuvõime ajapikku nõrgenenud.

«Viimati oli hooajaline A(H3N2) gripiviirus ringluses 2009. aasta talvel, mistõttu võib olla rahvastiku vastupanuvõime selle viiruse vastu nõrgenenud,» selgitas terviseameti pressiesindaja Iris Saluri ERRi Uudisteportaalile, millest käib jutt, kui Soome ajaleht Iltalehti kirjutab, et pärast jõule on riigis oodata ränka gripilainet, mille tulemusena võivad paljud inimesed haiglasse või lausa intensiivraviosakonda sattuda.

Saluri lisas, et Euroopa haiguste ennetamise ja tõrje keskuse (ECDC) eksperdid on arvamusel, et suure tõenäosusega ringleb sel hooajal koos mainitud A(H3N2)ga ka pandeemiline A gripi viirus (H1N1) ning B-gripiviirused.

«Milline gripiviiruse tüvi sel hooajal domineerima hakkab, seda eksperdid veel täpselt ei prognoosi.»

Ringlevate gripiviiruste uuringute tulemused näitavad, et uuritud viirused on oma antigeense struktuuri järgi sarnased käesoleval hooajal gripivaktsiinis kasutusel olevatega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles