Sel ajal treenimine võib aidata kiiremini kaalu kaotada

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Uuringus nähti suuremat kaalulangust neil, kes treenisid hommikul enne kella 12.
Uuringus nähti suuremat kaalulangust neil, kes treenisid hommikul enne kella 12. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Hommikul treenivad inimesed paistsid rohkem kaalu kaotavat, kui need, kes tegid sama treeningu hiljem. Uus uuring vaatles treeningut ja vööümbermõõtu.

Uuring aitab mõista, miks ühed inimesed kaotavad treeninguga märkimisväärselt kaalu, kuid teised peaaegu üldse mitte. Tulemused viitavad sellele, et treeningu ajastamine kindlale kellaajale võib selle mõju kehale suurendada.

Varasemad uuringud näitavad, et suur osa inimesi, kes hakkavad treenima, kaotavad vähem kaalu kui nad ootasid ning mõned võtavad hoopis kaalus juurde. Kuid mõnele mõjub sama treening kaalu langetavalt.

Uuringus osales 100 ülekaalulist noort meest, kes polnud varem füüsiliselt aktiivsed olnud. Mehed jooksid ning tegid muid treeninguid viis korda nädalas, millega põletasid 600 kilokalorit treeningu kohta. Pärast kümmet kuud olid peaaegu kõik kaalust alla võtnud. Kuigi kõik tegid täpselt sama treeningut, erines kaotatud kilogrammide arv märkimisväärselt.

Ajakirjas The International Journal of Obesity avaldatud uuringus vaatasid teadlased, millal katseisikud laborisse treenima tulid. Uurijad märkasid, et need, kes jõudsid treeningule enne lõunat, kaotasid keskmiselt rohkem kaalu kui need, kes treenisid pärast kella kolme päeval. Samuti märgati veel mõnda võimalikku olulist muutust hommikuste ja õhtuste treenijate vahel. Kuna jälgiti ka osalejate üldist füüsilist aktiivsust ja toitumist, selgus, et hommikune grupp oli ülejäänud päeva jooksul aktiivsem. Samuti sõid nad pisut vähem, kuid vahe oli keskmiselt vaid 100 kilokalorit.

Uurijad tahavad rõhutada, et kuigi hommikul treenijad kaotasid rohkem kaalus, siis tegid seda samuti õhtul treenijad. Kuigi varakult tehtud treeningul võib olla suuremas kaalukaotuses roll, siis ükskõik millal liikumine on parem kui üldse mitte liikumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles