Louisianas seadustati ravikanep (1)

PM Tervis
Copy
Louisiana on nüüdseks rohkem kui 30 Ameerika Ühendriikide osariigi seas, mis lubavad teatud vormis meditsiinilist kanepit müüa.
Louisiana on nüüdseks rohkem kui 30 Ameerika Ühendriikide osariigi seas, mis lubavad teatud vormis meditsiinilist kanepit müüa. Foto: Caro / Sorge / Caro / Sorge

Louisiana osariigis väljastatakse 6. augustist ravikanepit.

Louisiana on nüüdseks rohkem kui 30 Ameerika Ühendriikide osariigi seas, mis lubavad teatud vormis meditsiinilist kanepit müüa. Ravikanepit tohivad Louisianas müüa üheksa apteeki. Kuigi föderaalsel tasandil on kanep keelatud, ei saa õigusosakond osariikide meditsiinilise kanepi programmidesse sekkuda.

Teisipäevast hakkas kanepikasvataja GB Sciences ravikanepit Louisianas vastavat luba omavatele jaotajatele jagama. Tuhanded patsiendid on aastaid oodanud programmi algust. Esimeste ravikanepi saajate seas on kaks vähihaiget ning posttraumaatilise stressihäirega veteran, kuid ootejärjekorras on sadu. Suurte järjekordade vältimiseks on igal patsiendil apteekides eraldi kohtumisaeg kinni pandud.

Louisiana osariigis lubatakse ravikanepiga ravida paljusid haiguseid ja häireid, teiste seas vähki, krampe, epilepsiat, glaukoomi, posttraumaatilist stressihäiret ja Parkinsoni tõbe. Louisianas võib ravikanepit soovitada 88 arsti. Seda müüakse õlina, tablettidena, vedelikuna, inhalaatoris ja peale määritavas vormis. GB Sciences müüb kolme erineva kontsentratsiooniga tinktuuri. Oodata on ka suus lahustuvaid ribasid ja kreeme.

Apteegid määravad hinnad ise ning kindlustus ravikanepi kulusid ei kata. Oodatav ravikanepi maksumus on 99 kuni 200 dollarit toote eest, mis tuleb patsientidel oma taskust maksta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles