Välismaal põetud bronhiit tõi ligi 4000-eurose raviarve

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Reisil haigestumine võib tuua ootamatud kulutused.
Reisil haigestumine võib tuua ootamatud kulutused. Foto: Nils Weymann / PantherMedia / Nils Weymann

Tänavu haigestus reisil olnud laps bronhiiti ning teda ravinud haigla esitas 4000-eurose arve, mille katab kindlustus.

«Euroopas perega reisinud laps haigestus bronhiiti ning vajas haiglaravi. Isegi esmapilgul tavalise haiguse puhul võib raviarve osutuda suureks ning antud juhul maksis ravi ligi 4000 eurot, mille katab olemasolev reisikindlustus,» ütles PZU Kindlustuse reisikindlustuse tootejuht Kristo Õunapuu. 

Õunapuu sõnul moodustavad reisikindlustuse kahjudest suure osa laste haigestumised, kas enne reisi või siis reisi ajal. Kuigi Euroopas reisides loodavad inimesed sageli Euroopa ravikindlustuskaardile, tasub teada, et kaart ei kata kõiki raviteenuseid, näiteks visiiditasu, voodipäevatasu, haige transport ühest riigist teise, samuti ei ole Euroopa ravikindlustuskaardist abi erahaiglates ja -kliinikutes.

«Hotellid teevad sageli koostööd eraarstidega, kelle juures võib ainuüksi visiiditasu ulatuda üle saja euro ning juhul kui patsient paigutatakse erahaiglasse, võivad kulud ulatuda tuhandetesse eurodesse. Palatitasud ja kõikvõimalikud uuringud ja analüüsid on erahaiglates enamasti väga kulukad,» sõnas Õunapuu.

PZU Kindlustus hüvitas eelmisel aastal reisikindlustuse kahjusid ligi 780 000 euro eest ning suurimad hüvitised juhtumi kohta jäid 26 000 ja 27 000 euro juurde. Esimesel juhul oli tegemist südameinfarktiga Hispaanias ning teisel juhul kopsuembooliaga Hispaania saarel.

Õunapuu sõnul on kõige otstarbekam teha reisikindlustus kohe pärast lennupiletite soetamist või hotelli eest tasumist. Maksta tuleb vaid reisikuupäevade eest, kuid poliis juba kehtib ning hüvitab kulud ka siis, kui õnnetuse või terviserikke tagajärjel tekkinud reisitõrge juhtub enne väljalendu. Kui tööreisi puhul aitab lisakaitsega kindlustus hüvitada näiteks konverentsi ärajäämisest tingitud reisikulud, siis kultuurireisi puhul on võimalik kindlustada end olukorra vastu, kus reisi eesmärgiks olnud kontsert ootamatult ära jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles