Mehel kiilusid operatsiooni ajal kunsthambad kurku kinni

PM Tervis
Copy
Häälepaelte peale suruvad proteesid põhjustasid veritsust ja hingamisprobleeme.
Häälepaelte peale suruvad proteesid põhjustasid veritsust ja hingamisprobleeme. Foto: BMJ / SWNS / BMJ / SWNS

Kunsthambad sattusid operatsiooni käigus 72-aastase patsiendi kõrisse ja neid ei avastatud sealt enne kaheksa päeva möödumist, kirjutab CNN.

Mehel eemaldati kõhuõõnest ohutut moodustist, aga operatsioonimeeskond unustas enne protseduuri eemaldada ta proteesid. Mees naasis kuus päeva hiljem haiglasse, kurtes, et tal on raskusi neelamise ja hingamisega, ning et suus on verd. Piinlev patsient polnud saanud süüa ka tahket toitu.

Kui vaevatud mees naasis esmakordselt erakorralise meditsiini osakonda, ei suudetud kurjajuurt tuvastada ja ta saadeti koju tagasi välja kirjutatud antibiootikumide, suuvee ja steroididega.

Mees tuli aga kaks päeva hiljem tagasi, kuna sümptomid olid muutunud hullemaks. Ta võeti haiglasse sisse, sest tal kahtlustati ränka kopsupõletikku. Uuringute käigus aga selgus, et ta häälepaelte peal lamaskles poolkuukujuline objekt, mis oli põhjustanud paistetust ja villide tekkimist.

Mees, kelle sõnul oli ta kaotanud proteesid esimese haiglavisiidi ajal, toimetati kiiresti operatsioonile, et eemaldada ta kõrist kunsthambad. Pärast seda jäi ta haiglasse veel kuueks päevaks.

Teadusajakirjas British Medical Journal avaldatud juhtumikäsitluses manitsetakse meditsiinitöötajaid jälgima, et nad alati enne operatsiooni kontrolliksid, kas proteesid on eemaldatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles