Jesse: terviseamet ja perearstid peaksid nimistute määramisel rohkem koostööd tegema

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Maris Jesse.
Maris Jesse. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Esmaspäeval avaldatud artiklis rääkis perearst Karmen Joller, et praegused perearstide nimistute piirarvud on liiga suured ning terviseamet lähtub eelkõige patsiendi õigusest endale ise perearst valida ning pöörab vähem tähelepanu arsti koormusele ja töö kvaliteedile. 

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Maris Jesse hinnangul peaksid terviseamet ja perearstid omavahel tõhusamat koostööd tegema, et lahendada patsientidele koha leidmine perearstide nimistutes ning sel eesmärgil on sõlmitud ka kolmepoolne lepe ministeeriumi, terviseameti ja perearstide seltsi vahel.

«Suur osa hea tahte leppest seisnes selles, et terviseamet ja perearstid teevad omavahel koostööd. Et ei ole mitte ainult terviseameti ja inimeste mure see, kust endale perearsti leida,» rääkis Jesse kolmapäeval Vikerraadio saates «Uudis+» ajakirjanik Arp Müllerile.

Jesse sõnul sõlmitigi lepe kahe eesmärgiga: et ühest küljest liikuda selles suunas, et iga perearsti koormus oleks minimaalselt 1600 inimest ning mitte rohkem kui 2000 patsienti ning teiseks lepiti kokku, et terviseamet ja perearstid suunavad uusi inimesi nende arstide juurde, kelle nimistud on vähem täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles