Tallinnas toimub kõrgetasemeline käekirurgia kongress

PM Tervis
Copy
Tipptasemel käekirurgia.
Tipptasemel käekirurgia. Foto: Erakogu

Sel nädalal Tallinnas toimuval Skandinaavia Käekirurgia Seltsi 27. kongressil keskenduvad käekirurgid ja käeterapeudid randme ja sõrmede vigastustega seonduvale.

Kogunenud praktikud käsitlevad ettekannetes ja töötubades nii igapäevaseid küsimusi kui uuenduslikke lahendusi käekirurgias.

Konverentsi korralduskomitee juhi, Põhja-Eesti Regionaalhaigla käekirurgi dr Kristo Kase sõnul toimub selletasemeline käekirurgia sündmus Balti riikides esmakordselt. «Meil kolleegidega on eriliselt hea meel võõrustada nii kõrgetasemelisi erialaspetsialistidest kolleege Tallinnas ja nautida inspireerivat õhkkonda,» ütles dr Kask.

«Töö käevigastustega on meeskonnatöö,» sõnas dr Kask ja lisas: «Patsiendi ravitöös on suur roll käeteraapial ja oleme just seda osa viimastel aastatel Eestis jõudsalt arendanud.» Konverentsil pühendatakse palju tähelepanu ka neile teemadele. «Meie ühine eesmärk on see, et patsiendi käed taastuvad võimalikult hästi ja on igati funktsioneerivad,» ütles Regionaalhaigla käeterapeut Liis Lamson, kes konverentsi korraldusmeeskonnas juhtis käeteraapia teemade käsitlust. «Palju on juttu valukontseptsioonist, valu tüüpidest ning võimalikest raviskeemidest,» lisas Lamson.

Kongressile on kutsutud lisaks Skandinaavia seltsi liikmetele ja Balti riikide kolleegidele ka Singapuri Käekirurgia Seltsi liikmed. Kokku osaleb konverentsil 300 spetsialisti ligi 30st riigist. Kongress toimub Tallinnas Kultuurikatlas.

Lähemalt saab kongressi programmiga tutvuda siin

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles