TÜ meditsiiniteaduste valdkonnas alustab õpinguid enam kui 600 inimest

PM Tervis
Copy
Meditsiiniteaduste valdkonna üliõpilased anatoomiaklassis.
Meditsiiniteaduste valdkonna üliõpilased anatoomiaklassis. Foto: Oliver Tomson

Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonnas alustab tänavu õpinguid kokku 611 üliõpilast, doktoranti ja arst-residenti. Üheskoos uute sisseastujatega õpib valdkonnas kokku 2021 üliõpilast ja 742 arst-residenti.

«Õppetöö meditsiiniteaduste valdkonnas on pikk ja raske. See nõuab palju pühendumist ja tähelepanelikkust, uudishimu ja kohati ka ennast salgavat käitumist. Kõige tähtsam on motiveeritus, mis rasketel hetkedel tuletaks teile meelde, miks te end meditsiini ja tervishoiuga siduda soovisite – olgu selleks isiklik kogemus, eeskuju, missioonitunne või midagi muud. Tähtis on siht teie silme ees ja järjepidevus õppetöös. Aastate pärast olete teie, kes sel õppeaastal õpinguid alustavad, uue põlvkonna arstid, hambaarstid, proviisorid, terviseedendajad, õed ja füsioterapeudid, keda Eesti meditsiini- ja tervishoiusektor ootab ja vajab,» rääkis Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna dekaan professor Margus Lember.

Arstiteaduse, hambaarstiteaduse ja proviisori integreeritud bakalaureuse- ja magistriõppekaval alustavad õpinguid vastavalt 186, 32 ja 35 inimest. Ingliskeelsel arstiteaduse õppekaval alustab õpinguid 23 üliõpilast. Rahvusvahelisele õppekavale on õppima tuldud peamiselt Soomest, aga ka Rootsist, Saksamaalt, Saudi Araabiast ja Türgist.

Kehalise kasvatuse ja spordi erialal alustab 45 bakalaureuse- ja 21 magistritudengit. Füsioteraapia erialal hakkab õppima 45 bakalaureuse- ja 22 magistriõppe üliõpilast. Rahvatervisehoiu magistriõppekaval hakkab õppima 15 ja õendusteaduse magistriõppekaval 15 inimest.

Doktoriõpinguid alustab 28 inimest. Arstiteaduses 21, farmaatsias üks, liikumis- ja sporditeaduses kaks ning neuroteaduse doktoriõppes neli inimest. Residentuuriõpinguid alustab 144 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles