Liitu ja loe kogemuste kohta: kooskõndijad tahavad koguda 50 miljonit sammu

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Iga samm loeb.
Iga samm loeb. Foto: songsak paname / PantherMedia / songsak paname

Tervisesportlased tahavad sügise alguseks koostreenimise projektiga koguda kokku 50 miljonit sammu. Esimeste päevadega on kokku saadud juba märgatav arv samme. 

Septembri alguses alustas ametlikult kõnnisari «Tour de Walk», mille eesmärk on koondada vähemalt 2000 inimest, kes teeksid kolme nädala jooksul sügise alguseks 50 000 000 miljonit sammu. 

«Kahe päevaga on kogunenud juba 1,3 miljonit sammu, kokku on hetkeseisuga registreerunud 350 sammujat, sõnas projekti eestvedaja treener Talis Tobreluts. Treener kogus kokku värvikamad näited põhjustes, miks kooskõndimisega liituti.

Osaleja Dagmar rääkis: «Nimelt olen juba  viiendat päeva kõndimas ja jooksmas käinud. Ma arvasin et ei saa sellega hakkama et kaks päeva teen ja siis on motivatsioon kadunud, aga ei, see on endiselt alles ja mis on hämmastav - see kõndimine/jooks hakkab mulle iga päevaga aina rohkem meeldima. Nüüd avastasin sellise koha ja see annab tahtmist ja soovi seda teha. Mulle meeldib seda teha nii heas seltskonnas kui ka üksi. Aitäh et mind vastu võtsite!» 

Aivi: «Nägin, et Mallukas kutsus liikuma! Mõtlesin, et miks ka mitte. Olen kohe 10kuuseks saava poisipõnni ema. Ja esimene mõte oligi, et see motiveeriks rohkem lapsega õues käima. Olin entusiasmi täis, registreerisin ja sain nüüd ka kinnituskirjad. Lugesin, et lausa auhinnad ja puha, motivatsioon muudkui kasvas. Siis aga võtsin selle tabeli lahti ja pidin pikali kukkuma - just nagu minu motivatsioon. Inimestel on päevas ligi 30 000-50 000 sammu. Esimene mõte oli, et no auhindadeni ma ei jõua. Ja juba olin loobumas. Kuid hakkasin mõtlema, et ma ei võistle ju teistega, vaid iseendaga. Ja siiski otsustasin, et minu peamine motivatsioon on ikka oma last rohkem õue viia. See ka siis põhjuseks, miks liitusin. Suur tänu sellise ettevõtmise eest!» 

Tiina: «Miks alustasin kõndimisega? Et oma pulmas ilus välja näha!»

Cady: «Soovin, et mu kehakaal alaneks, energiat oleks rohkem, tervis parem.»

Maarika: Seltsis segasem, uued tutvused, motivatsioon, otsekontakt, informatsioon.»

Kaija: «Vahelduseks üksi kõndimisele oleks tore ka uusi tutvusi luua. Treeneri abiga saab ehk õige rütmi ja kehaasendi paika.»

Pille: «Koos on lihtsam, üksi lükkan ikka edasi kõndimist. Ja igav ka.» 

Tour de Walk on era-algatuslik kõnniprojekt, millega saavad liituda kõik eestimaalased sõltumata asukohast - igal osalejal tuleb kõndida iga päev vähemalt 10 000 sammu üksi või koos sõpruskonnaga. Soovi korral on võimalik liituda personaaltreener Talis Tobrelutsu kooskõnnigrupiga, mis toimuvad Tallinnas vähemalt 1 kord nädalas. Eesmärk on koondada 2000 inimest, kes teeksid 3 nädala jooksul sügise alguseks 50 000 000 miljonit sammu. Lisaks paremale tervisele läheb osalejate vahel jagamisele auhinnafond koguväärtusega 1200 eurot. Info ja registreerimine treeneri kodulehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles