Sekeldused pulma-aastapäeval panid 186-kilose naise kaotama pool kehakaalust

PM Tervis
Copy
Shelby ei leidnud poest kaotsis riiete asemel uusi sobivaid ja väike kõnnak künkast üles lõppes voodis - seda küll tekkinud valude tõttu.
Shelby ei leidnud poest kaotsis riiete asemel uusi sobivaid ja väike kõnnak künkast üles lõppes voodis - seda küll tekkinud valude tõttu. Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson

Shelby Villatoro (25) kaalu langetamise teekond algas, kui ta ei suutnud abikaasaga pulma-aastapäeva tähistama sõites kaalu tõttu midagi toredat ette võtta. Pahkluud üles paistetanud, lihased valusad, lamas ta hotellitoas ja ahastuspisarad jooksid mööda tema põski. Need põrgupiinad oli talle põhjustanud ülesmäge jalutamine.

Lisaks oli viibinud terve ööpäeva nende pagas, ja kui naine tahtis minna uusi riideid ostma, selgus, et miski ei lähe talle selga, kirjutab Daily Mail. Lennukis kõrvuti istuda oli olnud samuti piinav, ja Shelby elas oma häbi välja abikaasale nähvates.

Ta otsustas, et nii edasi minna ei saa – tuleb haarata ohjad ja muuta elustiili. Ameeriklanna pani arsti juurde aja kinni, et teha teadlikult algust kaalu langetamisega. Tohtri kabinetis nägi ta kaalul seistes olukorra tõsidust – ta kaalus 186 kilo. Shelby oli alati olnud ülekaaluline, kaaludes juba 12-aastaselt 76 kilo. Teismelisena üritas ta kaalu kaotada dieetidega, mis jätsid aga kõhtu tühja tunde, ja vaikselt tõusis kaal edasi.

Arsti abil koostatud menüüga kaotas naine küll kaalu, aga soovitud tulemuse saavutamiseks otsustas ta ette võtta maovähendamise operatsiooni. Eelnev muudatus toitumises aitas üle minna väiksematele portsjonitele. Samuti muutis ta argipäeva osaks füüsilise aktiivsuse, näiteks ühised jalgrattamatkad abikaasaga.

Nüüd, kaks aastat hiljem on Selby kaotanud endisest kaalust 94 kilo ja julgeb kodust rõõmuga välja astuda, mille ees tundis ta kunagi pöörast pelgu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles