Sclerosis multiplex`i põdev isa saatis tütre altari ette robotjalgadel

PM Tervis
Copy
Robotjalad aitavad piiratud liikumisvõimega patsientidel taas kõndida ja lihaseid treenida.
Robotjalad aitavad piiratud liikumisvõimega patsientidel taas kõndida ja lihaseid treenida. Foto: KMG / SWNS.com / KMG / SWNS.com

Liikumisvõimet piiravat Sclerosis multiplex`i põdev Steve Barnes (59) õppis tütre pulmadeks kõndima robotjalgadega, et saaks pruudi kombe kohaselt altari ette saata. Arstid olid varem mehele öelnud, et ta ei kõnni enam kunagi.

Pulmapäevale eelnenud õhtul tuli tütar Coral isa juurde, kinkis talle sokid, ja luges peale õpetussõnad. «Tasa ja targu!» manitses ta. See käis sammude kohta, mille isa kavatses teha robotjalgadel altari suunas, järeltulija käe kõrval, vahendab Daily Mail.

Steve treenis tähtsaks päevaks kuid, kasvatades jaksu. Iga päev treenis ta viis tundi skafandrit meenutavate 100 000 naela maksvate robotjalgade abil seismist. Robotjalad liiguvad edasi ja tagasi, tasaste sammudega, mis laseb patsiendil keskenduda lihastele, mida on vaja tasakaalu ja liikuvuse parandamiseks.  

«Ma ei tahtnud tütart alt vedada, ja ehkki mu jalad pulmapäeva hommikul vaevu funktsioneerisid, olin võimeline ta altari ette saatma ja see oli imeline,» on Steve õnnelik.

Sclerosis multiplex`i puhul ründab immuunsüsteem keha, kahjustades aju ja seljaaju.

Pulmapilte saad näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles