Neli toitu, millega pärast treeningut lihaseid taastada

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Puuvili võib olla ideaalne suupiste peale treeningut.
Puuvili võib olla ideaalne suupiste peale treeningut. Foto: Markus Mainka / PantherMedia / Markus Mainka

Kui plaanid tervisliku eluviisi osana rohkem treenida, siis on mõistlik ka korraliku toitumisega kaasa aidata, et lihased taastuksid ning energiat oleks piisavalt.  

Portaal Deccan Chronicle toob välja neli toitvat sööki, mis aitavad pärast treeningut lihastel taastuda ja kasvada.

1. Munad

Valku, B12 vitamiini ja tervislikke rasvu sisaldavad kanamunad aitavad lihaseid kasvatada ning pärast rasket treeningut kaotatud energiat tagasi saada.

2. Puuviljad

Vaid vesi ei ole pärast treeningut parim vedeliku taastaja. Sobivad samuti puuviljad, arbuus, apelsin või banaan, sest lisaks vedelikule pakuvad viljad kehale ka vitamiine ja mineraale, mis higistades kehast kadusid. Puuviljad täidavad ka kõhtu ning neid võib kombineerida mõne hea valguallikaga, näiteks kohupiimaga.

3. Kodujuust

Üks tervislikumaid ja rasvavaesemaid juuste annab kehale vajaliku valgukoguse. Võid seda kombineerida ürtide või lisanditega, et saada eriti mõnus ja toitev vahepala.

4. Pähklid

Pähklid on kasulikud, kuid vaid mõõdukas koguses. Ühes päevas võiks jääda 30 grammi juurde, et mitte rasvadega liialdada. Lisa neid puuviljadele või salatile ning saad kohe vajalikku valku ja tervislikke rasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles