Ema jagab mõtlemapanevat pilti lapseea vähist

PM Tervis
Copy

Facebookis kogub populaarsust ema südantlõhestav pilt vähki põdevast pojast, keda lohutab tema õde. Kolme lapse ema Kaitlin Burge tahab fotoga tähelepanu juhtida sellele, et lapseea vähk mõjutab lisaks vanematele ka teisi peres kasvavaid lapsi.

Kaitlin Burge, kelle poeg Beckett põeb leukeemiat, jagab oma Facebooki kontol pilti, kus õde toetab oma haiget venda iiveldushoo ajal. Naise sõnul räägitakse küll meditsiinilistest ja rahalistest probleemidest, kuid vähem sellest, kuidas lapse haigus mõjutab tema õdesid-vendi. 

Naise keskmine poeg Beckett vahetas õega mängimise välja koos haiglas istumisega, kirjutab ta oma postituses. «Nelja-aastane tüdruk vaatas, kuidas vend viidi kiirabiga intensiivravisse ning läbis traumeerivaid raviprotseduure. Tüdruk nägi, kuidas arstid tõmbasid poisi näole maski, torkisid teda nõeltega ja andsid talle lõputult ravimeid,» kirjutas ema. Tüdruk ei saanud aru, mis toimub ning ainuke, mis ta teadis, oli see, et tema venna ja parima sõbraga on midagi tõsist lahti. Tüdruku silme all muutus elav, energiline ja avatud vend vaikseks, haigeks ja uniseks. Samuti ei saanud õde aru, miks nad ei saa vennaga koos enam samu asju teha nagu varem või miks vend ei lähe tagasi kooli.

Ema kirjutas aga, et hoolimata raskustest on õde venna kõrvale jäänud. Ta lisab, et tütre kaasamine venna ravisse oli põhjendatud otsus. «Lapsed vajavad tuge ja koosolemist ja neid ei peaks lahus hoidma. Olulisim on näidata, et haige eest hoolitsetakse, olenemata olukorrast,» kirjutas Burge. Ema sõnul oli tütar alati venna kõrval, kui tal iiveldus tekkis. Polnud haruldane, et lapsed pidid mängu katkestama, sest poiss jooksis oksendama. Õde oli aga igal võimalusel tema kõrval ja pakkus vajalikku lohutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles