Mees langes sääsehammustuse tõttu ajusurma (1)

PM Tervis
Copy
Väikese vereimeja hammustus maksis elu.
Väikese vereimeja hammustus maksis elu. Foto: PantherMedia/Scanpix

Hea tervise juures olev Michigani mees sai ajusurma diagnoosi üheksa päeva pärast Kaug-Ida entsefaliidi esimeste sümptomite tekkimist. Haigus levib sääseliste hammustuste kaudu.

64-aastane Gregg McChesney suri 19. augustil, olles aidanud enne kuu aja jooksul paigaldada tiiki purdeid, kirjutab Washington Post.

«Ta oli täiesti terve, rõõmus inimene, ja üheksa päeva pärast oli ta ajusurmas,» rääkis mehe noorem vend Mark McChesney. «Äkki tekkis tal krambihoog ja järgmise asjana oli ta kiirabis ega tulnudki enam sellest kunagi välja.»

Mõned päevad pärast mehe surma kinnitasid arstid, et ta põdes Kaug-Ida entsefaliiti. Mees oli üks seitsmest inimesest, kes nakatus juulis Michiganis sellesse haigusse. Tõbi levib eelkõige soistes piirkondades.

Enamik haigestuvaid inimesi kogevad sümptomeid neli kuni kümme päeva pärast haigust kandnud sääse hammustust. Esmasteks sümptomiteks on külmavärinad, palavik, liiges- ja lihasvalu, segadustunne. Paljudel haiguse üleelavatel inimestel jäävad sellest aga tõsised kahjustused neuroloogiliste ja käitumishäirete näol.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles