Kohtla-Järve on hädas vee kvaliteediga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve Järve linnaosa vett tuleb ohtlike mikroobide leviku tõkestamiseks pidevalt klooritada.
Kohtla-Järve Järve linnaosa vett tuleb ohtlike mikroobide leviku tõkestamiseks pidevalt klooritada. Foto: Tõnu Talivee / SL Õhtuleht.
Juba möödunud aasta septembrist ei vasta Kohtla-Järve Järve linnaosa vesi mikrobioloogiliste näitajate poolest nõuetele, kuid veekäitleja otsustas vee kloorimise lõpetada.

Veekäitleja Järve Biopuhastus lõpetas vee kloorimise detsembri lõpus võetud proovide alusel, pärast seda võetud proovides oli aga taas tervisele ohtlikke mikroobe, kirjutas Põhjarannik.

Kuna Järve Biopuhastus ei suutnud tagada vee normaalset kvaliteeti ja lõpetas vee kloorimise tervisekaitset teavitamata, alustas Virumaa tervisekaitsetalitus väärteomenetlust.

«Kui kloorimist oleks jätkatud, vastaksid mikrobioloogilised näitajad praegu nõuetele,» arvas Virumaa tervisekaitsetalituse juhataja Olga Smolina.

«Arvestades amortiseerunud torustikku ja reservuaare, kuhu võib iga hetk sattuda pinnasevesi, peab Järve linnaosas vett pidevalt kloorima,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles