Terviseamet määras MMS-i turustavale ettevõttele sunniraha

PM Tervis
Copy
Viimaste aastate ohtlikuimaks ebaraviks kasutatavaks tooteks on olnud MMS.
Viimaste aastate ohtlikuimaks ebaraviks kasutatavaks tooteks on olnud MMS. Foto: Mineralgarden.org

Terviseamet määras ettevõttele OÜ Living Minerals sunniraha suuruses 600 eurot, sest ettevõte turustab jätkuvalt keelatud kosmeetikatoodet «MMS mineraalne suuloputusvahend».

Veebruaris keelas terviseamet «MMS mineraalse suuloputusvahendi» levitamise, sest kosmeetikatootena reklaamitud ja levitatav MMS sisaldab kosmeetikatoodetes keelatud kloori. «Alustasime 26. juulil ettekirjutuse täitmise kontrolltoimingut, mille eesmärgiks oli tuvastada, kas ettevõte on eemaldanud kosmeetikatoote turult,» ütles terviseameti põhja regiooni juht Ester Öpik. Tema sõnul selgus kontrolltoimingu tulemusel, et terviseameti tehtud ettekirjutust polnud täidetud ning et ettevõte müüb veebikeskkonnas endiselt keelatud kosmeetikatoodet, olles muutnud selle nime. 

«MMSi levitamine on jätkuvalt Eestis keelatud. Toode sisaldab kosmeetikatootes rangelt keelatud kloori – seda kinnitas ka toodet levitava ettevõtte enda tellitud kohustuslik ohutusaruanne, mille kohaselt tekkis kloor suuloputusvahendi MMS A ja B komponendi juhendijärgsel segamisel. Pole vaja lisada, et antud tootel puuduvad ravimiomadused,» ütles Öpik.

Aine võtmisega võivad mürgistusnähtudena kaasneda kõhuvalu ja oksendamine. Inimene, kes peale kloordioksiidi või seda sisaldava MMS-i tarbimist end halvasti tunneb, peaks koheselt abi otsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles