See jook leevendab aknet ja ennetab mitmeid haiguseid

Lilian Laanepere
Copy
Roheline tee leevendab aknet.
Roheline tee leevendab aknet. Foto: Shutterstock

Rohelisel teel on mitmeid kasulikke omadusi – see sisaldab suures koguses antioksüdante, mis aitavad ennetada kroonilisi haiguseid nagu vähk, südamehaigused ja dementsus. Lisaks sellele võib roheline tee olla tõhus viis leevendada punetust, nahaärritust ja aknet.

Roheline tee sisaldab polüfenoole ehk antioksüdante, millel on tugev antimikroobne, antibiootiline ja põletikku leevendav toime. Antioksüdandid ründavad organismis vabu radikaale, mis võivad häirida rakkude normaalset talitlust ja suurendada krooniliste haiguste riski. Samuti aeglustavad antioksüdandid vananemist ning mõjuvad hästi nahale.

Roheline tee ja selles sisalduvad antioksüdandid vähendavad veres lipiidide ehk rasvade sisaldust ning see vähendab nahal rasueritust. Samuti aitab roheline tee hoida suguhormoonide taseme stabiilsena. Suguhormoonide kõikumine stimuleerib rasunäärmeid ning liigne rasu võib ummistada nahapoore. Liigne rasu soodustab bakterite kasvu ning nii tekib hormonaalne akne.  

2016. aastal korraldatud uuringu tulemustest selgus, et roheline tee leevendab tõepoolest aknet. Uuringus osalenud naised jaotati kahte rühma – üks rühm tarbis rohelise tee kapsleid ning teine rühm sai platseebo-kapsleid. Rohelise tee kapsleid tarbinud naistel esines märksa vähem aknet ning nende põletiku tase oli väiksem.

Teadlased soovitavad juua kuni kaks tassi rohelist teed päevas. Eelistada võiks puruteed, sest see on kvaliteetsem ning pakiteed sisaldavad sageli kahjulikke kemikaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles