Need seemned aitavad kaalu langetada

Lilian Laanepere
Copy
Linaseemnetel on mitmeid kasulikke omadusi.
Linaseemnetel on mitmeid kasulikke omadusi. Foto: Shutterstock

Linaseemned sisaldavad suures koguses mineraale ja vitamiine nagu B-vitamiinid, fosfor, vask ja magneesium. Linaseemnetes sisalduvad kiudained ja antioksüdandid kaitsevad organismi mitme haiguse eest ning võivad aidata kaalu kaotada.

Linaseemnetes leidub rohkelt kiudaineid ja valku, mis aitavad hoida kõhu kauem täis ning vähendada söögiisu. Seeläbi väheneb päeva jooksul tarbitud kalorite hulk. Lisaks mõjuvad kiudained hästi seedimisele ning toetavad soolebakterite tasakaalu. Kuna kiudained hoiavad kõhu kauem täis, siis stabiliseerivad need ühtlasi veresuhkrut ning ennetavad diabeeti.

Linaseemned sisaldavad palju häid oomega-3 ja oomega-6 rasvhappeid, mis vähendavad organismis põletiku taset ning toetavad aju tööd ja silmade tervist. Lisaks ennetavad need rasvhapped vähi, südamehaiguste, depressiooni, diabeedi ja dementsuse riski.

Linaseemnetest tehakse jahu või õli, mida saab lisada mitmele toidule, nagu pudrud, smuutid, salatid, supid ja küpsetised. Teadlaste hinnangul võiks tervise ja normaalkaalu hoidmiseks päevas tarbida ühe supilusikatäie jahvatatud linaseemneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles