Silmakliiniku juht: inimeste teadlikkus haigustest on paranenud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Klett.
Artur Klett. Foto: Peeter Langovits

Ida-Tallinna silmakliiniku juhataja Artur Kleti sõnul on diabeet tänapäeval kõige sagedasem põhjus, miks inimene oma nägemise kaotab, kuid samas on inimesed tema kinnitusel silmahaiguste suhtes muutunud teadlikumaks.

Kirurg Artur Klett rääkis ETV saates «Jõulutunnel», et Eesti silmaarstid on oma oskustelt samal tasemel ülejäänud Euroopa ja arenenud riikide kolleegidega, ning palju paremad võrreldes Aasia või Aafrika riikidega, kus on pimeduse põhjused hoopis teised - vaesus ja kehv arstiabi kättesaadavus, vahendas ERR Uudised.

Klett meenutas saates oma paari aasta tagust missiooni Kongosse, kus oli siis 500 000 pimedat inimest, kes tegelikult võiksid saada nägijaks, kui neil arstiabi saada oleks.

WHO andmetel on tema sõul aga maailmas kokku viis miljonit inimest, kes võiksid saada nägijaks, Eestis on kokku umbes 7000 vaegnägijat.

Inimeste teadlikkus haigustest on aastatega muutunud tema sõnul palju paremaks ning haigustest tingitud pimedust on seetõttu iga aastaga aina vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles