Rinnavähiga ema ravi hakkab pärast aasta väldanud ootust toetama haigekassa

PM Tervis
Copy
Margit ja kõige olulisemad hinged, tema neli last.
Margit ja kõige olulisemad hinged, tema neli last. Foto: Vähiravifond/erakogu

Vähiravifondist «Kingitud elu» abi saanud Margit Lõhelaidi ja Juliana Šariki vähiravimid võeti sel sügisel haigekassa poolt kompenseeritud ravimite nimekirja. Naised avaldavad, mida on tähendanud nende jaoks vahepealne toetus.

Alates 1.oktoobrist hakkas haigekassa kompenseerima rinnavähiravimit Ibrance. See oli kergendav uudis muuhulgas 42-aastasele nelja lapse emale Margit Lõhelaidile.

Margit pöördus vähiravifondi poole abipalvega eelmise aasta sügisel ja fond aitas tal ehitada silla üle lootusetuse kuristiku. Ravi toetati aasta aega, aga nüüd siis võttis haigekassa ravimi rahastamise üle.

«Vähidiagnoos seostub paljudele surmaga, surm omakorda aga hirmuga. Hirmuga surma ees. Minul ei ole surma ees hirmu. Minu meelest on see isegi omamoodi ilus!

Kehad tulevad ja lähevad, aga hinged jäävad - see on minu filosoofia. Elu on õppetund ja mulle on elu õpetanud asjadest lahti laskmist. Aga raske on lahti lasta hingedest, kelle jaoks on minu hing elutähtis ja vajalik. Need on minu nelja lapse hinged,» tõdeb Margit.

«Vähiravifond Kingitud Elu koos annetajate ja vabatahtlikega on kinkinud minule, minu neljale inimimele ja mu perele 100 protsenti elukvaliteeti. Oleme rõõmsad ja õnnelikud iga hetke eest ning oskame seda rohkem hinnata kui need, keda see haigus ei kummita.

Olge tublid, olge terved ja olge armastatud! Olles ise Kingitud Elu fondist abisaaja, olen samas ka püsiannetaja ning soovitan kõikidel, kel võimalik, teha elu kinkimiseks jõukohane annetus.»

81-aastane proua Juliana Šarik, kes on töötanud õpetajana, pöördus vähiravifondi poole kaks aastat tagasi abipalvega toetada tema soolevähiravi. Fond ulatas abikäe ja võimaldas Julianale ravimi, mis maksab ligi 2000 eurot kuus.

Sel sügisel võttis haigekassa tema ravimi rahastada.

«Kogu südamest tahan teid tänada kõige eest, mis olete minu heaks teinud. Kaks aastat olen elanud normaalset elu tänu teile. Teieta ma poleks saanud endale rohtu osta. Täpselt kaks aastat! Paar päeva tagasi ma sain rohu haigekassa abiga. Mina ja kogu minu pere tänavad teid. Edu teile!» soovib Juliana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles