Naine kaebas väsimust – selgus, et tal on elada nädal

PM Tervis
Copy
Üles ütlev maks andis probleemist märku 13 aastat kestnud pideva väsimusega.
Üles ütlev maks andis probleemist märku 13 aastat kestnud pideva väsimusega. Foto: Kuvatõmmis

Michele Burgess arvas, et ta on lihtsalt kogu aeg väsinud. Pärast 13 aastat selgus aga tõde – naise maks oli üles ütlemas. Haiglas öeldi, et on tal on elada jäänud veel nädalapäevad.

56-aastane kahe lapse ema oli 13 aastat tundnud pidevat kurnatust. Aastaid arvasid arstid, et see on tingitud seedeprobleemidest. 2018. aastaks oli naise seisund aga oluliselt halvenenud, ta suutis vaevu hommikust õhtuni jalul püsida, ei tahtnud süüa ja teda kimbutasid mäluprobleemid. Lisaks oli ta vererõhk ülikõrge, tingitud maksatöö peatumisest.

Naine viidi haiglasse. Burgess ütles, et uuringutele suundudes kukkus ta kokku ja tal tekkisid krambid, vahendab Birmingham Live. Ta maks oli üles öelnud. Paari nädala pärast tõdesid arstid, et naisel on jäänud veel elada umbes nädal, ja elu päästmiseks pole enam midagi teha, kui ei leia kiirelt doonororganit. Burgess pandi kriitilise seisundi tõttu siirdamise ootejärjekorra etteotsa.

Naise lugu kulges aga parima võimaliku stsenaariumi kohaselt ja ta sai endal 50ndates meesterahva maksa.

Pärast siirdamist on kõik läinud ainult ülesmäge ja praeguseks on Burgess naasnud tööle ning käib nädalas kolm korda ujumas. Teda ei kimbuta enam isegi väsimus, mis saatis teda rohkem kui kümnendi.                

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles